מי אנחנו?

המרחב החינוכי- מחלקת ילדים ד'

מחלקת ילדים ד' נותנת מענה ל- 12 ילדים בגילאי 6-12, להם אבחנות פסיכיאטריות מגוונות עם קוגניציה תקינה ולא תקינה. ייחודיות העבודה במחלקה מאופיינת בגישה חדשנית המעודדת הורים לשהייה במחלקה, שיתוף ההורים בתהליך הטיפולי וטיפול בר יישום בקהילה. עבודת הצוות מושתתת על עולם ערכים מגדל, ערכים כגון: הקשבה לאחר, התייחסות בכבוד, ניטור עצמי ועוד, ממנו צמחה תוכנית כללית, בשילוב כלי ניתוח ההתנהגות, לילדי המחלקה ותוכנית צמיחה אישית המותאמת לכל תלמיד על פי רמתו הקוגניטיבית, התפקודית וההתנהגותית.

המרחב החינוכי נמצא בתוך המחלקה והצוות החינוכי מהווה חלק אינטגרלי מצוות המחלקה ועבודתו. אנו מאמינים כי למערכת החינוך תרומה רבה בקידום הטיפול בילד החולה. שילוב מוצלח בבית הספר הוא גורם מכריע בשיקום ובהחלמה, ממש כמו טיפול רפואי)איזנברג, י., 2012). השילוב מהווה את מטרת העל בעבודת הצוות החינוכי. התוכניות החינוכיות האישיות הנבנות לכל תלמיד מטרתן לקדם מיומנויות אשר יאפשרו לתלמיד להסתגל חזרה בבית הספר בקהילה והן עוסקות בעיקר בהקניית תפקודי לומד באמצעות למידה מבוססת פרויקטים (PBL) ולמידה של מיומנויות חברתיות רגשיות (SEL). הלמידה של מיומנויות אלה נעשית באמצעים מגוונים כגון: מוסיקה, ספרים, בישול, גינון, פעילות גופנית, אומנות ועוד.

לאורך כל תקופת אשפוזו של התלמיד הצוות החינוכי נמצא בקשר עם צוות בית הספר בו לומד התלמיד או ילמד לאחר שחרורו. המטרה ליצור חינוך בר יישום עבור התלמיד בבית הספר בקהילה, לשתף בדרכי העבודה שנמצאו כמתאימות עבור התלמיד ומסייעות לו להשתלב.

מיומנויות חברתיות רגשיות (SEL) מטרתנו לקדם למידה רגשית – חברתית
תפקיד החינוך היום הוא לא רק להקנות ידע אלא לצייד את התלמידים במיומנויות ובכישורים שיאפשרו להם להתפתח באופן מיטבי, ולהתמודד בצורה היעילה ביותר עם מציאות מורכבת ועם עולם דינמי ומשתנה. למידה בתחום זה עוסקת בשלושה תחומים: 1. מיומנויות תוך אישיות: ניהול עצמי ומודעות עצמית. 2. מיומנויות בין אישיות: מודעות חברתית והתנהלות חברתית. 3. קבלת החלטות מושכלת ואחראית: ניתוח מושכל של מצבים, התנהלות אחראית וערכית.

למידה מבוססת פרוייקטים (PBL)-  למידה המבוססת על חקר של שאלה, שיטת הוראה המרוכזת בתלמיד ומבוססת על למידה אקטיבית המשלבת בין חקירה, עשייה ורכישת ידע. תפקיד המורה לסייע ולתמוך, לחזק ביטחון ולאתגר.